Skip to main content
Novice

P.A.R.A.S.I.T.K.I. – sodobna druženja

By 10 januarja, 2014No Comments

Sodobna druženja so novi popoldanski otroški program Centra in Galerije P74, kjer bomo na malih ustvarjalnih srečanjih spoznavali svet sodobne umetnosti.

Družili se bomo s sodobnimi umetniki, raziskovali materiale in tehnike, ki jih uporabljajo pri svojih delih ter se pogovarjali o tem, kaj je danes umetnost, kdo jo ustvarja, kako umetnost komunicira z nami oz. na kakšne vse načine se sodobni umetnik lahko izrazi?

Brezplačna dvodnevna ustvarjalna druženja so namenjena otrokom od 4. do 12. leta starosti. Potekala bodo ob razstavah v prostorih Galerije P74
in projektnega prostora KAPSULE, Trg Prekomorskih brigad 1, Šiška.

V nadaljevanju vam prilagamo seznam srečanj med januarjem in aprilom 2014 in Vas vabimo na prvi srečanji: v torek 14. 1. 2013 in sredo 15. 1. 2014 med 17.00 in 18.30 uro v prostore Centra in Galerije P74.

Prijave sprejemamo na elektronski naslov: p74info@zavod-parasite.si.


Razstava Lilijane Praprotnik Župančič v Centru in Galeriji P74.
Foto: Arhiv P74.

Sodobna druženja ob razstavi Mladi (Tinkara Babić, Alja Piry, Jaka Vatovec)
9. 1. – 28. 1. 2014

S tremi mladimi umetniki Tinkaro Babić, Aljo Piry in Jakom Vatovcem se bomo pogovorili o tem, kdo so sodobni umetniki, kako ustvarjajo in kaj jih navdihuje.
Na to bomo zavihali rokave in raziskali, katere tehnike so uporabljali pri izdelavi razstavljenih del ter pod njihovim mentorstvom naredili svoja umetniška dela.

Sodobna druženja ob razstavi Umetnost bombardiranja
28. 2. – 19. 3. 2014

Kaj se zgodi, ko združimo performans in risbo? Kaj je sploh performans? Kdo je avtor umetniškega dela- tisti, ki je delo fizično naredil ali tisti, ki je prispeval idejo? Torej, kaj je bolj pomebno- izvedba ali ideja? Sodobna umetnost nas bombardira z vprašanji! Na razstavi bomo poiskali odgovore in se preiskusili v performativni risbi.

Sodobna druženja ob razstavi Milena Usenik
25. 3. – 15. 4. 2014

Samo en pogled je dovolj, da se v hipu najdemo »znotraj« slik Milene Usenik. Barve so tako močne, da nas prevzamejo in preplavijo, linije in gube pa se igrajo z našimi očmi. Na delavnicah bomo odkrivali, kako navidez preprosta in enostavna umetnost pop arta in op arta, zahteva precej znanja in veščine.