Skip to main content
Novice

p.a.r.a.s.i.t.k.i. – sodobna druženja

By 21 novembra, 2014No Comments

Sodobna druženja ob razstavi Antoni Muntadas: Nasilje iger
Sreda, 26. november 2014, 17.00 – 18.30

Sodobna druženja so popoldanski otroški program Centra in Galerije P74, kjer bomo na malih ustvarjalnih srečanjih spoznavali svet sodobne umetnosti.

Družili se bomo s sodobnimi umetniki, raziskovali materiale in tehnike, ki jih uporabljajo pri svojih delih ter se pogovarjali o tem, kaj je danes umetnost, kdo jo ustvarja, kako umetnost komunicira z nami oz. na kakšne vse načine se sodobni umetnik lahko izrazi?

Brezplačna ustvarjalna druženja so namenjena otrokom od 4. do 12. leta starosti. Potekala bodo ob razstavah v prostorih Galerije P74 in projektnega prostora KAPSULE, Trg Prekomorskih brigad 1, Šiška.

V nadaljevanju vam prilagamo seznam srečanj v novembru 2014. Število mest je omejeno, prijave sprejemamo na elektronski naslov: p74info@zavod-parasite.si.

Sodobna druženja ob razstavi Antoni Muntadas: Nasilje iger
sreda, 26. november 2014, 17.00 – 18.30

Kako sta povezana nogomet in umetnost? Kakšne občutke nam sprožata? Pozitivne ali negativne? Umetnik Antoni Muntadas se preko različnih medijev ukvarja z aktualnimi vprašanji sodobne družbe in množičnih dogodkov ter nas izziva, da vzpostavimo aktiven dialog in povezavo med umetnostjo, družbo in lastnimi izkušnjami. Raziskovali bomo različne medije in pristope ustvarjanja, poskušali najti odgovore in se na delavnicah prelevili v vlogo malih umetnikov.

Vabljeni!

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član Asociacije – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti in mednarodne mreže CLUSTER.