Skip to main content
Novice

“Blind Date AFTER” v Zagrebu

By 29 septembra, 2014No Comments

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. vabi na Blind Date AFTER v torek, 30. 9. 2014, ob 19.00 uri v prostore Instituta za sodobno umetnost, Trg kralja Tomislava 20 v Zagrebu.

Gre za predstavitev knjig umetnika in umetniških publikacij, ki so bile predstavljene na letošnji konvenciji Blind Date v Ljubljani. Konvencija Blind Date je osrednji nacionalni dogodek posvečen knjigi umetnika, umetniški periodiki, zinom in umetniškim edicijam. Na festivalu v maju 2014 v Ljubljani je bilo predstavljenih več deset domačih in mednarodnih producentov, umetnikov, samozaložnikov in neodvisnih založnikov.

Zagrebški Blind date AFTER predstavlja švicarsko neodvisno založbo KODOJI press, izbor knjig umetnika in neodvisnih publikacij samostojnih založnikov in umetnikov ter  monografsko predstavitev knjig umetnika Dejana Habichta.

Ob otvoritvi napovedujemo tudi slovesni izid njegova nove knjige umetnika z naslovom 26 stages of erection. Knjiga izhaja v skupnem založništvu Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. in Instituta za sodobno umetnost.

Dejan Habicht je konceptualni umetnik in publicist. Študiral je filozofijo in etnologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani (1978-1984), diplomiral iz etnologije (1984). Med leti 1987 in 2000 je delal kot samostojni fotograf, od leta 2002 pa kot fotograf v Moderni galeriji v Ljubljani. Je avtor številnih knjig umetnika, mdr. “12 dolgočasnih pesmi”, “One Gasoline Station”, “Please”, “American  Bar”, “Lesorezi”, “Končne postaje”, »Deconstructing Modern«. Njegove knjige umetnika so uvrščene v številne mednarodne zbirke. Dejan Habicht je sodeloval na številnih mednarodnih razstavah in prireditvah doma in v tujini.

Vabljeni!

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je član ASOCIACIJE – društvo nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti, ter mednarodne mreže centrov sodobne umetnosti CLUSTER.