slo | eng

Center in Galerija P74

O nagradi

Namen Nagrade skupine OHO je podpreti mlade ustvarjalce, jim olajšati nadaljnjo ustvarjalno pot in jih iz marginalnega družbenega položaja pospremiti k osrednji družbeni vlogi, s poudarkom na pozitivnem kontekstu, ki temelji na kreativnosti in inovativnosti.
Projekt nagrade je zamišljen kot novo in prestižno središče zbiranja najkreativnejših moči sodobne vizualne scene, lokalno, kjer se vzdržuje nagrada, in regionalno, med državami, ki so sprejele njeno organizacijo. Osnovna vodila organizacije nagrade so odprtost in javnost natečaja kot tudi celotne organizacije tekmovanja za mlade umetnike. Strokovna žirija zagotavlja, da bo zmagovalec tekmovanja in dobitnik nagrade izbran na korekten način, brez predsodkov, in da bo odločitev o zmagovalcu v celoti utemeljena na strokovnih ocenah.
Novo nagrado za mlade umetnike smo poimenovali po skupini OHO, pomembni neo-avantgardni skupini, ki je delovala od poznih šestdesetih let dalje. Skupina še danes predstavlja inspiracijo za mlade umetnike. Tako kot je skupina OHO v slovensko umetnost vnesla odprtost, svežino, dinamiko in samozavestno vstopila na mednarodno sceno, upamo, da bo tudi Nagrada skupine OHO vnesla pozitiven vpliv v delo mladih umetnikov in jim odprla vrata na mednarodno umetnostno sceno.

Program Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. podpirata Ministrstvo za kulturo RS in MOL, Oddelek za kulturo.