slo | eng

Center in Galerija P74

#6 KNJIGA V FOKUSU

ZVEZEK O UMETNOSTI
&
Suzana Milevska
Umetnost Tadeja Pogačarja. Od institucionalnega parazitizma do obratne rekuperacije, avtonomije in solidarnosti (2021)

Vabljeni na šesto srečanje iz ciklusa KNJIGA v FOKUSU. Tokrat predstavljamo zbirko Zvezek o umetnosti, ki prinaša nova avtorska besedila o sodobni vizualni umetnosti.
Predstavila jo bosta Dejan Habicht in Tadej Pogačar v torek, 21. 12. 2021 ob 17.30 uri v KAPSULI, Trg Prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana.

Po uvodu, ki ga namenjamo zbirki, se bosta posvetila novi izdaji z naslovom Umetnost Tadeja Pogačarja. Od institucionalnega parazitizma do obratne rekuperacije, avtonomije in solidarnosti, ki ga je pripravila teoretičarka in kustosinja Suzana Milevska. Besedilo pomembno osvetljuje konceptualno ozadje delovanja Tadeja Pogačarja od devetdesetih let prejšnjega stoletja do danes.

>Ciklus Knjiga v fokusu je namenjen podrobnejšemu vpogledu v izbrane publikacije, ki smo jih izdali in jih promoviramo na mednarodnih sejmih knjig umetnika.

Z vsakim nakupom publikacij Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. aktivno podpirate delovanje Galerije P74. Cena edicij Zvezek o umetnosti je 8,00 EUR. Naročite jih lahko na elektronskem naslovu p74info@zavod-parasite.si ali kupite neposredno v Galeriji P74, Trg Prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana (ponedeljek – petek, 12h – 18h).