slo | eng

Center in Galerija P74

Napovedujemo V. Konvencijo Blind Date in novo nagrado za knjigo umetnika


decembru 2018 napovedujemo jubilejno peto edicijo konvencije Blind Date, osrednji in najpomembnejši dogodek namenjen promociji, produkciji in popularizaciji knjige umetnika in umetniških publikacij.

V letu 2018 napovedujemo širitev konvencije s serijo dogodkov na več lokacijah. Razstave, delavnice, predavanja, predstavitve, pogovori bodo potekali na več lokacijah po Sloveniji. Sejem knjig umetnika in umetniških publikacij bo potekal v Galeriji P74 v petek, 7. decembra 2018. Podrobnejše informacije o festivalu in sejmu sledijo v začetku septembra

Ob tem z veseljem objavljamo razpis za novo nagrado, ki jo podeljujemo za najboljšo knjigo umetnika in je prva tovrstna pri nas. Pri izboru bomo upoštevali knjige umetnika, ki so bile izdane v Sloveniji v letu 2017 in 2018.

Nagrada za knjigo umetnika

Pri izboru najboljše knjige umetnika izbiramo med knjigami umetnika, ki so bile izdane v Sloveniji v letu 2017 in 2018. Upoštevani bodo vsi žanri in formati knjige umetnika.

Knjigo umetnika razumemo zelo široko, kot umetniško delo, ki je nastalo v formi knjige. Knjigo umetnika lahko predlaga posameznik, institucija, umetnik, avtor, umetniška skupina ipd. Poslani predlog za najboljšo knjigo umetnika mora obvezno vsebovati:

  • Izvod predlagane knjige.
  • Osebne podatke avtorja /ime, priimek, naslov, e-mail, telefon/.
  • Kratko predstavitev avtorja /največ pol strani A4/.
  • Kratek opis / koncept predlagane knjige umetnika /največ eno stran A4/.

Upoštevane bodo zgolj popolne prijave.

Javni razpis je odprt do vključno 29. novembra 2018. Zmagovalno knjigo bo razglasila mednarodna žirija 7. decembra 2018.

Prijave in knjige umetnika pošljite na naslov:
Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Center in Galerija P74, Trg Prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana, s pripisom: Za knjigo umetnika.

Poslane knjige umetnika ne vračamo in ostanejo shranjene v arhivu Centra in Galerije P74 oz. del Zbirke knjig umetnika Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E.